četrtek, 10. november 2011

Kakšno pohištvo je primerno za dnevne sobe


Ko razmišljamo o izbiri pohištva za dnevne sobe, moramo najprej razmisliti o udobju. Dnevne sobe so prostor počitka, ki si ga privoščimo po utrujajočem dnevu, so prostor druženja, v kateri se zbira družina in so prostor, v kateremu gostimo prijatelje.

Pri izbiri pohištva za dnevne sobe moramo imeti v mislih ustvarjanje občutka prijetnosti, sproščenosti in udobja. Okusi glede stila pohištva so različni, zato je pomembno, da stil dnevne sobe izberemo tako, da bo ugajal predvsem nam samim.

Pri pohištvu za dnevne sobe imamo ogromno izbire, saj nismo omejeni z materiali, ki bi bili za dnevne sobe posebej primerni. Pri izbiri pohištva za kuhinjo moramo na primer paziti na to, da so materiali neobčutljivi na vlago, ki nastane med kuhanjem, in na različne madeže ter morebitnega razlitja tekočin. Nasprotno pa imamo v tem oziru pri pohištvu za dnevne sobe povsem proste roke. Ko se lotimo izbire, najprej pomislimo, kaj bomo pretežno počeli v dnevni sobi. Ali bo dnevna soba tudi jedilnica ob posebnih priložnostih ali morebiti tudi vsakdanji prostor za obedovanje? Ali bomo dnevno sobo uporabljali pretežno za gledanje televizije ali za branje knjig in časopisov ali pa bo to prostor namenjen igranju z otroci?

Ni komentarjev:

Objavite komentar