sreda, 9. november 2011

Izbira materiala za sedežne garniture

Sedežna garnitura se skozi določen čas obrabi in umaže, takrat se velikokrat namesto zamenjave odločimo za to, da bomo garnituro očistili ali preoblekli. Če je sedežna garnitura v takšnem stanju, da bi ji morali zamenjati obleko s katero je prevlečena, je na razpolago široka paleta materialov. 

Lahko se odločimo, da bo naša preoblečena sedežna garnitura obdana s tapetniško tkanino. Prednost te tkanine je v tem, da ponuja zelo pester izbor različnih barv, vzorcev in tekstur. Cena in kakovost sta pri tem najbolj odvisni od gostote tkanja. Sedežna garnitura pa je lahko oblečena tudi v visoko kakovostne mikrotkanine. Slednje se ponašajo s tem, da so zaradi visoke gostote tkanja in izbora kvalitetnih sintetičnih materialov zelo kakovostne in vzdržne. Takšna sedežna garnitura je odporna na trganje in obrabo. Prednost teh materialov je tudi v tem, da se zelo preprosto čistijo, saj jih le brišemo ali sesamo z navadnim sesalcem. Poleg tega pa posebej v mrzlih dneh ponujajo topel občutek ob dotiku. 

Številni se odločajo, da bo njihova sedežna garnitura oblečena v usnje. Znano je, da je usnje kakovosten, naraven material, ki pričara klasičen videz, je udoben in izjemno vzdržljiv. Sedežna garnitura, ki je obdana z usnjem, je nekoliko bolj hladna na dotik v primerjavi s tkaninami, vendar pa se usnje po določenem času prilagodi naši telesni temperaturi. Odločimo se lahko tudi za to, da bo sedežna garnitura prevlečena z umetnim usnjem, ki je veliko cenejše od pravega. Vendar pa nima vseh prednosti, ki jih ponuja pravo usnje, mu je pa na videz izjemno podobno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar