četrtek, 1. december 2011

Kako je sestavljena sedežna garnitura

Z napredkom sodobne tehnologije v današnjem času se spreminja tudi podoba notranjosti našega doma. Sedežne garniture so danes tehnološko veliko bolj dovršene, kot so bile nekoč. Zelo pogosta in od kupcev cenjena oblika sedežne garniture je L oblika. Sestavljena je tako, da lahko na njej istočasno sedi eden ali več družinskih članov in istočasno na drugem koncu drugi družinski član lahko leži.

Podnožje sedežne garniture je danes grajeno na materialih, ki so veliko bolj obstojni, kot so bili v preteklosti. Po večini niso več sestavljeni iz rjavečih in šibkejših materialov. Dandanes so sedežne garniture prevlečene s tapetniškimi tkaninami, ki spadajo v nižji cenovni razred, mikrotkaninami, ki spadajo v srednji cenovni razred skupaj z umetnim usnjem. V višji cenovni in kakovostni razred pa spada naravno usnje. Sedežne garniture lahko tvorijo tudi sestave v kombinaciji s počivalniki. Takšna kombinacija v dnevni sobi lahko popestri prostor in ga hkrati naredi bolj funkcionalnega.

Sedežne garniture so glede na vse vrste materialov, iz katerih so izdelane, precej kompleksen element, zaradi česar si pred vsakim nakupom velja vzeti čas in zbrati vse potrebne informacije. Vedeti moramo, v kakšen prostor bomo sedežno garnituro postavili, poleg tega pa je dobro, da poznamo podatke o materialih in zgradbi garniture, preden jo kupimo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar